Tehnologie

Tehnologie

Industria modernă a construcțiilor a înregistrat o apariție rapidă a plaselor din fibră de sticlă destinate utilizărilor specifice, cum ar fi armarea tencuielilor, noi sau în cadrul renovărilor, atât pentru aplicații exterioare cât și pentru cele interioare, integrându-se de asemenea perfect în termosisteme pentru izolarea pereților și economisirea energiei.

alphaterm

Compania alphaterm prin marca sa alvatexP+ este specializată în producția plaselor de armare din fibre de sticlă realizate complet în Republica Moldova în conformitate cu cele mai riguroase standarde tehnice cerute de directivele europene în construcții.

tech-3

În domeniul industrial principalele probleme legate de țesutul plaselor se referă la calitatea firelor. De fapt, viteza mare de lucru a războaielor automate necesită utilizarea firelor absolut fără impurități, noduri sau nereguli.

alphaterm

alphaterm, în calitate de producător certificat de plase din fibră de sticlă, utilizează numai materiale de o calitate superioară, aprovizionându-se de la principalele companii multinaționale de fibre de sticlă. Materia primă utilizată este din categoria E-glass, numită astfel datorită calității sale sporite de izolație electrică și care este obținută din materii prime regenerabile și ușor disponibile în natură, precum kaolin, alumină, silice și altele a căror compoziție chimică creează un fir cu fiabilitate și caracteristici adecvate pentru producția țesăturilor tehnice de uz industrial.

La fel de importantă din punct de vedere al procesului tehnologic este și impregnarea. Acest proces, în care plasele sunt impregnate cu un amestec de rășini sintetice, este conceput pentru a conferi firului de sticlă caracteristicile necesare pentru procesarea finală, ajutând la îmbunătățirea proprietăților mecanice ale fibrelor, la rezistența acestora la îmbătrânire și la protejarea împotriva alcalinilor concentrați.

Directivele europene impun producătorilor europeni să utilizeze rășini pe bază de SBR, fără solvenți nocivi pentru mediu și netoxici, care se diluează în conformitate cu proceduri stricte, cu scopul de a maximiza rezistența la alcali.

De asemenea, calitatea plasei reiese nu doar din materiile prime selectate minuțios, dar și din precizia utilajului care asigură procesul tehnologic.

alphaterm dispune de utilaj performant de ultimă generație ce asigură viteza, calitatea și performanța la fiecare etapă a producției.